Veel gestelde vragen

FAQ
item3a
logoEazyGreen

Ik heb veel last van mos in mijn gazon, wat kan ik er aan doen?
Veel mos in uw gazon is vaak een teken van een onjuiste zuurgraad (pH-waarde) van de bodem. Door te zorgen voor voldoende bekalking van uw gazon zal de zuurgraad sterk verbeteren (de pH-waarde wordt hoger), waardoor het mos minder kans krijgt en het gras zich beter kan ontwikkelen. Het gezond groeiende gras verdringt daardoor als het ware het mos.

Wanneer kan ik het beste vloeibare kalk sproeien op mijn gazon?
Vloeibare Kalk Gazon van Eazy Green is een unieke en direct werkende kalk, die u daardoor het hele jaar kunt gebruiken. U hoeft dus niet al in de winter de kalk aan te brengen. Afhankelijk van de zuurgraad van uw gazon, sproeit u voor een optimaal resultaat het best eenmaal in het voorjaar (maart) en eenmaal in het najaar (oktober).

Mijn gazon groeit slecht, wat kan ik er aan doen?
Het best sproeit u in het voorjaar (maart ) met Eazy Green Vloeibare Kalk Gazon. Twee tot vier weken later sproeit u met Eazy Green Grasgroen. Gedurende het seizoen spuit u nog twee of drie maal met Grasgroen en aan het eind van het seizoen (oktober) sproeit u ten slotte nog eenmaal met Vloeibare Kalk Gazon.

Ik heb net een nieuw gazon ingezaaid. Vanaf wanneer kan ik Eazy Green gebruiken?
Direct na het zaaien kunt u al Eazy Green Plantstart toepassen voor een optimale start van de graszaden. Vier weken na het opkomen van het zaad kunt u de eerste keer Grasgroen toepassen. Dit kunt u vervolgens nog twee of drie keer gedurende het seizoen (maart - augustus) herhalen.

Kan ik Eazy Green producten gebruiken in combinatie met bestrijdingsmiddelen?
Het is beter om bestrijdingsmiddelen apart toe te dienen.

Ik heb Eazy Green gebruikt en kort daarna begon het te regenen. Moet ik nu opnieuw met Eazy Green sproeien?
De Eazy Green producten zijn zo ontwikkeld, dat deze niet of zeer weinig ‘uitspoelen’, dit in tegenstelling tot bijna alle korrelmeststoffen. Ook alle micronutriënten zijn gebufferd, zoals dat heet, met organische componenten. Deze buffering zorgt ervoor dat de waardevolle voedingselementen minder snel uitspoelen en beter worden opgenomen door de gewassen.

De zon schijnt volop op mijn gazon/planten. Kan ik toch met Eazy Green sproeien?
Sproei de Eazy Green producten bij voorkeur in de morgen of laat in de middag wanneer de zon minder fel is.

Zijn de producten van Eazy Green veilig voor mijn kinderen, huisdieren, vogels en andere dieren?
Alle versproeide producten van Eazy Green zijn veilig. Door de unieke vloeibare receptuur heeft u geen gedoe met vieze korrels in uw tuin en kunnen uw kinderen en huisdieren meteen weer veilig in de tuin spelen.

Kan er verbranding ontstaan bij het gebruik van Eazy Green producten?
Bij normaal gebruik volgens advies kan er geen verbranding ontstaan. Wij adviseren u niet met felle zon te sproeien.

Kan ik te veel Eazy Green gebruiken?
De vloeibare voeding wordt door het uniek sproeisysteem volledig automatisch in de juiste dosering, gelijkmatig over uw gazon of tuin verspreid. Op de verpakking vindt u de juiste dosering voor een optimaal resultaat.

Hoe vaak kan ik het beste Eazy Green gebruiken?
Het beste voor uw gazon is eenmaal in het vroege voorjaar Eazy Green Kalk te gebruiken. In de maanden erna (tot september), iedere 1 à 2 maanden Grasgroen sproeien en in het najaar nogmaals vloeibare Kalk.
Tuinweelde gebruikt u het best vanaf maart 3 à 4 maal gedurende het seizoen tot september.
Bloemenzee zorgt voor een langdurige en uitbundig bloei van al uw bloeiende planten wanneer u dit 1 keer per week sproeit in de periode van maart tot en met augustus.

Kan ik Plantstart voor alle planten gebruiken?
Nieuw of net verplant? Plantstart zorgt ervoor dat al uw planten beter aanslaan en zich sneller ontwikkelen. Het planten en verplanten levert veel stress op voor planten. Daardoor slaan planten vaak moeilijk aan of geven minder bloemen. Met Eazy Green Plantstart hebben planten minder last van ‘verplantstress’. Daarmee zorgt u voor vitalere planten met een langere levensduur. Uw kunt Plantstart toepassen bij de aanplant van al uw tuinplanten. Ook balkon- en terrasplanten, nieuw gelegde graszoden en uw pas ingezaaide gazon maken een betere start met Plantstart.

Waarvoor gebruik ik Eazy Green Tuinweelde?
Tuinweelde is een voeding die bij uitstek geschikt is voor uw tuinplanten. Door de unieke samenstelling zorgt Tuinweelde voor een weelderige bloei en een uitgebalanceerde groei van uw tuinplanten. Tuinweelde bevat mede door de toegevoegde micronutriënten alles wat uw planten nodig hebben.

Waarvoor gebruik ik Eazy Green Bloemenzee?
Bloemenzee is speciaal ontwikkeld voor de optimale voeding van al uw bloeiende balkon- en terrasplanten. Boordevol micronutriënten voor een uitgebalanceerde voeding. Bloemenzee maakt uw bloemen en planten sterk en gezond tot in de wortel. Dat verzekert u van een zee aan bloemen, het hele seizoen.

klikkensproeienklaarlogo1